top of page
Rasti_pysty.jpg

Sohvaperunasta maratoonariksi

Lapsena ja nuorena inhosin liikkumista. Olin koulun liikuntatunneilla aina se, joka valittiin joukkueisiin viimeisenä. Opiskeluaikoina kokeilin erilaisia liikuntalajeja, mutta en löytänyt mitään, mistä olisin todella nauttinut. 

Kolmikymppisenä kahden lapsen äitinä olin niin huonossa kunnossa, että portaiden nouseminen sai minut läähättämään. Tajusin, että asioiden on pakko muuttua.


Mietin, mikä olisi nopein keino päästä kuntoon ja päädyin kokeilemaan juoksua. Kuukauden harjoittelun jälkeen palkitsin itseni juoksukengillä. Kymmenen kuukauden jälkeen juoksin ensimmäisen puolimaratonini. Olin löytänyt oman lajini!

Minulla ei ole "juoksijan kroppaa". Juoksuvauhdeissa kilpailen vain itseni kanssa. Silti juoksen lähes päivittäin ja minulla on juoksijan identiteetti. Olen juossut useita puolimaratoneja ja yhden kokonaisen. Olen elävä todiste siitä, että liikunnan ilon ja nautinnon voi löytää myös keski-iässä: sohvaperunastakin voi tulla maratoonari!

Personal trainer Lapin maisemissa

Kuka minä olen

Olen nelikymppinen auktorisoitu personal trainer (Trainer4You) ja elintapaohjaaja (Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto) Tyrnävältä. Teen yksilö- ja ryhmävalmennusta Oulun seudulla (Tyrnävä, Muhos, Kempele, Liminka, Oulu) Ukko.fi-kevytyrittäjänä. 

Päivätyötäni teen sosiaali- ja terveysalan kehittämistyössä. Minulla on kasvatustieteen maisterin ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnot. Minulla on myös vuosien kokemus vapaaehtoisena auttajana erilaisissa järjestöissä. Viimeksi toimin viiden vuoden ajan synnytystukihenkilönä eli doulana.

Minulla on puoliso ja kaksi lasta ja harrastan aktiivisesti liikuntaa. Noin kolmenkymmenen vuoden ajan olen elänyt erilaisten uniongelmien kanssa. Tasapainoilu elämän eri osa-alueiden välillä onkin minulle varsin tuttua.

bottom of page